Tänk om vi fick lära oss det här i skolan...

medvetenhet mindset my story Jan 10, 2024

“You have the power over your mind - not outside events. Realize this and you will find strength”

-Marcus Aurelius

Vår dotter Elisabeth kom springande ner för trappan (hon var typ 5 år); “Mamma, Karl-Bertil sa att jag är en bajskorv” fick hon fram mellan tårarna. Jag kommer aldrig glömma det för hon tar fortfarande upp just den här händelsen då och då, nu över fyra år senare. Den har satt spår, men kanske inte dom som vi kanske först skulle tro.

Hon minns det inte för att hon tyckte att hennes lillebror var extra taskig eller för att jag stormade upp och gav Karl-Bertil en ordentlig uppsträckning…

Hon minns det för att hon fick sin egen kraft tillbaka. Hon lärde sig där och då något viktigt som människor vetat i tusentals år, men som dom flesta (typ INGEN) av oss aldrig fått berättat för oss som barn.

Nämligen att vad vi tänker skapar vår upplevelse och därmed våra liv.

Jag tog emot henne där nedanför trappan och frågade henne lugnt “Men Elisabeth, ÄR du en bajskorv?” Hon tittade upp och svarade “Nej det är jag inte, men han SA DET!”

Okej, sa jag. Men bara för att han säger det, så betyder ju inte det att det är sant eller hur? Han kan ju säga vad han vill, men du kommer ju fortfarande vara DU, inte sant?

Hon tittade förundrat på mig, vände på klacken, sprang upp för trappan tjoandes “Jag ÄR ingen bajskorv så det så!”.

Det kan förefalla vara en banal historia om barn som retas med varandra, men tänk på ditt eget liv. Hur mycket påverkas DU av andra och vad dom säger? Eller för den delen vad du TROR att dom tänker och tycker om dig?

Tänk om vi kunde säkerställa att ALLA våra barn fick lära sig i skolan att faktiskt VÄLJA SJÄLVA vad dom ville tänka och tro.

Tänk om vi gav dom verktygen att navigera sitt känsloliv och verkligen kunna skilja på vad som skapar deras verklighet.

Min gissning är att den mentala ohälsan vi under en lång tid sett växa (i alla åldrar), istället skulle vända neråt.

Är det något jag önskar inför 2024, så är det att vi alla blir starkare genom att ta kontroll över våra tankar och själva börjar VÄLJA vad vi vill tro på.

GOTT NYTT ÅR! 🥂

Vill du skapa förändring?

Förvandla ditt inre liv och upplev skillnaden när du förstår din hjärna och vet hur du skall träna den.

Kom med in i Medlemskapet du också. 

Läs mer här