4 böcker jag alltid rekommenderar

förändring tips Dec 20, 2023

Kanske är du som jag och brukar tänka att du skall läsa och ta det lugnt under den stundande julhelgen?

Du kanske lyckas bättre, men för mig blir det oftast inte annat än en tanke.

Min bokkonsumtion är stor, även om “högen” växer betydligt snabbare än en betas av. Jag och mina coachkollegor kallar den för “the stack”, och dess innehåll är alltid ett kärt diskussionsämne.

Men så här inför det stundande nya året vill jag dela med mig av fyra stycken favoriter som alltid brukar vara bland dom första jag rekommenderar när någon ber om boktips.

  • Loving What is - Byron Katie
  • Everything is figureoutable - Marie Forleo
  • I thought it was just me (but it isn't) - Berné Brown
  • Personality isn’t permanent - Benjamin Hardy

Känner du inte till Byron Katie, så är jag glad att få introducera henne i ditt liv. Loving what is, är nog den bok jag ALLTID har i bakfickan (och oftast skickar till mina privata klienter när vi startar) när någon frågar efter boktips när det kommer till tankar, känslor och skapa sin egen verklighet. Katie’s “the work” har revolutionerat mångas liv och just Loving what is, är boken som förklarar allt och som HELT kan vända livet för en som läser.

Marie Forloe är en fantastiskt rolig och inspirerande kvinna när det kommer till att tänka utanför boxen. Hennes bok är full av exempel och kan inte annat än att tvinga oss läsare att se förbi problemen som tidigare såg så olösliga ut. Finns på svenska.

Berné Brown forskar på känslan av skam och skrivit ett flertal böcker som alla är läsvärda. Men just i denna bok visar hon hur vi försöker skydda oss själva från kritik, skam, och andras dömande genom att bygga fasader av perfektion. Men ger oss vägen ut genom oss själva me empati, kärlek och glädje.

Personality isn’t permanent, är en FANTASTISK bok som slår hål på ALLA personlighetstester och förklarar varför/hur vi ständigt förändras och hur vi kan välja vår personlighet och vad vi vill stå för och förknippas med. En enormt uppfriskande bok, som ger oss tillbaka kontrollen över våra egna liv och personligheter.

Andra böcker som jag läst på sistone som jag varmt kan rekommendera är Dopamin nation av Dr Anna Lembke, samt Outlive: The Science and Art of Longevity av Dr Peter Attia.

Med dom boktipsen vill jag passa på att önska dig en riktigt God Jul.

Vill du skapa förändring?

Förvandla ditt inre liv och upplev skillnaden när du förstår din hjärna och vet hur du skall träna den.

Kom med in i Medlemskapet du också. 

Läs mer här