Att skapa MED intention eller UTAN

förändring medvetenhet mål Dec 13, 2023

Att planera vad jag vill skapa under kommande år är en av mina absoluta favoritaktiviteter under december varje år.

Visst blir det inte alltid som jag tänkt mig (ganska sällan faktiskt), men det blir i alla fall en god bit på vägen.

Huruvida jag når min vision för kommande år eller inte, är egentligen inte det viktigaste faktiskt. Det viktigaste är att jag styr själv och har en idé om var jag är påväg i mitt liv.


Precis som en segelbåt som sätter kurs, så kan mycket hända på vägen. Men om jag inte vet vart jag vill ta mig, så kommer jag inte märka om jag glider av kurs, inte heller kan jag korrigera rutten, se alternativa vägar eller planera för grund på vägen.

Just därför så är jag så exalterad över mitt återkommande jobb i december.


Jag får bestämma vart jag vill sikta på att åka, planera resan dit, se om jag redan nu kan se några hinder eller grynnor och ta höjd för dom.

Om vi å andra sidan INTE sätter kurs, så kommer vi åka dit vinden tar oss. Det är i och för sig inte ett problem om vi är okej med att hamna lite var som helst.

Ta dig själv som exempel. Titta tillbaka på dina senaste 12 månader… hade du en vision? Hade du en plan? Kanske hade du det och det blev i alla fall inte riktigt som du tänkt dig? Men ge dig själv lite “credd”, för hur tror du det blivit om du INTE haft den där visionen och planen?

När du tittar tillbaka så är min gissning att du kan se din egen roll i det du skapat.

Att se oss själva som kaptener över våra egna liv, är för dom allra flesta av oss oerhört peppande, eftersom vi känner att vi ha kotroll.

Men med detta sagt så måste vi minnas att vi inte kan kontrollera ALLT.

Du kan sätta kurs, använda dom bästa seglen och vara en duktig seglare. Men har du motvind hela vägen, så ligger det UTANFÖR din kontroll. Det enda du kan göra är att kryssa så effektivt som möjligt.

Så titta runt omkring dig och skilj på det som du KAN kontrollera och det du faktiskt INTE kan kontrollera när det kommer till skapandet av din framtida vision.

Det finns tre typer av “business” som Byron Katie säger… “Your business, other peoples business och the universes business” och den enda du har någon kontroll över är din egen.


Det är också bra att minnas när andra når sina visioner och mål, medan du haft det trögaste året i mannaminne… Jag säger inte att du inte kunde ha navigerat annorlunda eller gjort mer… kanske kunde du det? MEN kanske hade dom du ser runt omkring dig medvind och sol hela vägen, medan du både gått på grynnor och haft motvind i olika former.


Så OAVSETT om du når ditt mål och vision eller inte, så gör det en enorm skillnad om du skapar en eller om du inte gör det.


Kanske kommer du inte enda fram, men du kommer i vilket fall komma en god bit på vägen OCH ha skapat något som du valt själv. Till skillnad om du INTE skapar någon vision och bara låter saker och ting bli som det blir.

Ditt val, välj själv.

Vill du skapa förändring?

Förvandla ditt inre liv och upplev skillnaden när du förstår din hjärna och vet hur du skall träna den.

Kom med in i Medlemskapet du också. 

Läs mer här