När man inte vet vägen framåt

medvetenhet mål självcoachning Sep 30, 2023

 

Vi har alla varit där eller hur?

När man står där osäker, förvirrad, tom eller rent av något apatisk och inte har en aning om vad man skall göra. Vilket beslut är rätt? Hur går jag vidare?

 

Det kan gälla livsval eller mindre avgörande situationer, men det är lite som att befinna sig i ett vakum, ett väntrum eller kanske ett hål.

 

Vi har alla upplevt det för det är djupt mänskligt och ett naturligt sätt att reagera på ibland.

Våra hjärnor är slöa och hatar förändring, och så länge vi inte tar ett beslut så kommer vi heller inte behöva ta action och ingen förändring skapas.

 

Att få oss osäkra/apatsika/förvirrade eller allmänt tomma är en genial strategi för det stoppar oss från att göra något annat än att älta, kanske distrahera oss med annat och kanske i hemlighet hoppas att allt bara magiskt kommer att lösa sig.

Allt kommer ifrån att vi tror på historien som våra hjärna föder oss; “Jag vet inte”.

 

“Jag vet inte”, skapar osäkerhet, vilket hindrar oss från att lista ut vad vi faktiskt vill och börja ta nästa steg.

 

Alla svar du behöver finns inne i dig.

 

Här är mina tipps och tankar om du befinner dig i “jag vet inte”-väntrummet.

  • Bara för att din hjärna försöker att övertyga dig om att du inte vet, så är det inte nödvändigtvis sant. Fråga dig själv (kanske ditt framtida jag) om du kanske visst vet svaret.

  • Känns det ändå väldigt sant att du faktiskt inte vet, fråga dig själv vad svaret skulle vara OM du visste. Gissa! Du skulle bli förvånad över hur ofta vi faktiskt innerst inne vet, när vi bara släpper “jag vet inte” och låter oss själva utforska “men OM jag visste… om jag skulle gissa”.

  • Vad säger “magen/hjärtat”? Ibland vet vi innerst inne vad vi vill, men vi är rädda för att släppa fram det för hjärnans logiska tänkande kommer i vägen. Jag säger inte att du bara skall lyssna på magen/hjärtat, men det är ett effektivt sätt att vända sig inåt och verkligen låta fokus ligga på vad DU vill. Så låt den åtminstone komma till tals.

  • Låt dig guidas av ditt framtida jag om du har en relation med henne. Hon vet, för hon är redan på andra sidan. Om det här med “framtida jag” är ett nytt koncept för dig, så lyssna på Lifecoach Podden avsnitt 93, 118 och bonusen efter avsnitt 118.


Låt inte din hjärna övertyga dig om att du inte vet. Du behöver inte bestämma direkt, men välj då istället att tro att “jag listar du det här”, för då sitter du fortfarande i framsätet i ditt eget liv.

 

Vill du skapa förändring?

Förvandla ditt inre liv och upplev skillnaden när du förstår din hjärna och vet hur du skall träna den.

Kom med in i Medlemskapet du också. 

Läs mer här