Varför nu är bäst

förändring medvetenhet mindset må bättre Sep 01, 2023

Har du någonsin känt dig som om dina egna tankar och känslor hindrar dig från att leva det liv du verkligen vill? Vet du vad? Det gör dom. 

Kanske har du känt att stress, osäkerhet eller oro håller dig tillbaka från att uppnå dina mål och drömmar. Om så är fallet är du inte ensam. Många av oss upplever detta, och det är en del av den mänskliga upplevelsen.

Nyckeln till allt du vill ha ligger i förmågan att ta kontroll över dina tankar och känslor och sedan kommer det att börja skapa den förändring du längtar efter. Jag vet hur stor kraften är i att förstå och styra våra egna tankar och känslor, för jag har sett det förändra liv igen och igen.

Varför vi förlorar på att vänta

En av de mest betydelsefulla insikterna jag har haft är att vänta sällan leder till något positivt.
Om vi skjuter upp att lära oss hur vi tar kontroll över våra tankar och känslor, om vi väntar på "rätt tidpunkt," förlorar vi tid som vi aldrig får tillbaka. Du vet lika bra som jag att tiden går snabbt, och det enda vi faktiskt inte kan skapa mer av.

Vi har alla våra egna rädslor och tvivel. Kanske är du rädd för att du inte är tillräckligt bra, att du inte kan hantera stressen i ditt liv, eller att du inte kan bygga meningsfulla relationer. Men dessa rädslor säger inget om din styrka eller kapacitet. Känslorna och tankarna är bara hinder just nu, dom går att övervinna. Trust me!

Börja utforska och lära dig

För att ta kontroll över dina tankar och känslor måste du börja med medvetenhet. Iaktta dig själv med nyfikenhet. Det är en resa som kräver engagemang och öppenhet.

Här är några steg för att komma igång:

  1. Utforska vetenskapliga metoder och verktyg: Det finns många beprövade metoder och verktyg, som KBT (kognitiv beteendeterapi), mindfulness och meditation, som kan hjälpa dig att förstå och hantera dina tankar och känslor på ett hälsosamt sätt.

  2. Läs och lär: Böcker som "Loving what is" av Byron Katie och "Daring Greatly" av Brené Brown kan ge insikter och inspiration. Podcasts och webbplatser som PsychologyToday.com och MindBodyGreen.com är också utmärkta resurser.

  3. Sök stöd och vägledning: Att arbeta med en lifecoach som specialiserar sig på beprövade metoder kan vara en kraftfull väg mot förändring. En coach kan erbjuda dig verktyg, vägledning och stöd när du tar dina stegen mot att må bättre och ta kontroll över dina tankar och känslor.

Din resa och ingen annans

Din största önskan är kanske en varaktig känsla av inre lugn, självkärlek och stabilitet. Du vill leva balanserad och meningsfullt där du kan hantera stress och relationer på ett hälsosamt sätt. Och jag vill säga till dig att detta är möjligt.

För allt som är viktigt här i livet vill jag bara säga att det är dags att sluta vänta och börja nu.
Förändring tar tid och ansträngning, men det är värt varje minut. Genom att ta kontroll över dina tankar och känslor kan du öka din självkänsla, minska stress och skapa ett liv som du valt och skapat själv med intention.

Så här är min uppmaning till dig:
Börja utforska, börja lära dig och börja agera. Oavsett var du är i din resa, är det aldrig för sent att ta kontroll över ditt liv och skapa den förändring du längtar efter. Det är dags att ta det första steget mot att leva det liv DU vill ha.

Om du känner att du behöver stöd på din resa, tveka inte att höra av dig till mig eller någon annan coach eller vägledare.

Bara du har kraften att förändra ditt tänkande och ditt känsloliv och NU är den perfekta tiden att ta kontroll över din framtid.

 

Vill du skapa förändring?

Förvandla ditt inre liv och upplev skillnaden när du förstår din hjärna och vet hur du skall träna den.

Kom med in i Medlemskapet du också. 

Läs mer här