"Jag borde ha kommit längre"...

mindset mål Mar 20, 2023

Dom skapar frustration, irritation, ilska och skam.

Tankar som ...

Jag borde ha kommit längre. 
Det borde gå snabbare.
Jag borde ha fler resultat.

Alla har vi tänkt dom och alla har vi känt dom negativa känslorna. Vi slår på oss själva, hittar kanske på ursäkter eller lovar oss själva att vi skall skärpa till oss. "Fasen på måndag, DÅ!".

Problemet är att dom här tankarna är inte sanna, bara för att våra hjärnor serverar upp dom. 
Jakten på "bara jag kommer dit fram så..." kommer bara leda till en ständig jakt. Våra hjärnor kommer ständigt att flytta målstolparna. Vi kommer aldrig ha kommit "tillräckligt långt" och det kommer aldrig ha gått "tillräckligt snabbt". 

Kanske kommer du fira i en sekund, kanske tio kanske en minut. Men sedan är din hjärna redan på nästa målstolpe som skall nås. 

Problemet med den här tankegången har två huvudproblem. 

1. Den tar allt fokus bort från allt vi faktiskt redan skapat, alla mål vi faktiskt redan nått och all förändring vi redan åstadkommit. Den håller oss fokuserad på det vi INTE har åstadkommit istället för att se allt som vi faktiskt HAR gjort. 

2. Att köpa "det går för långsamt" eller "jag borde ha kommit längre" dödar effektivt allt det roliga under resans gång mot målet. Resan mot förändringen/målet kommer bli tung, full av oro, press, krav och kanske ångest. VAFRÖR!? Så jäkla onödigt!

Varför håller vi på med det vi håller på med om det inte är roligt, åtminstone för det mesta?

 

Det finns ingenting som säger att det skulle vara "bättre där" än vad det är "här", för livet är alltid 50/50. 

Tror du på "jag borde ha kommit längre" så kommer du ständigt göda känslan av frustration, det är vad som kommer hända och det kommer att loopa. (Du kanske märkt den tendensen.) 

 

Du borde INTE ha kommit längre och det borde INTE gå fortare. Trust me. 

Du är precis där du behöver vara och det går exakt i den takten som det skall. 

Hur vet jag det? Jo för att det är verkligheten. 
Du kan absolut argumentera med verkligheten, men du kommer att förlora 100% av gångerna (Byron Katie) och det kommer som sagt bara bli frustrerande, motigt, jobbigt och tråkigt.

Hur slutar vi då? 

Det gör vi inte... vi ersätter "det går för långsamt" med någonting annat. Tex. "Hur kan jag göra nästa steg mot målet/förändringen roligt?"

Testa!

 

Vill du skapa förändring?

Förvandla ditt inre liv och upplev skillnaden när du förstår din hjärna och vet hur du skall träna den.

Kom med in i Medlemskapet du också. 

Läs mer här