Vägen som leder från negativa tankar till positiva

mindset Feb 21, 2023

Många jag träffar har mycket negativa tankar om sig själva, sina kroppar, sina finanser, folk runt omkring dom... you name it. 

Det är ju inte så konstigt, det har vi alla.
Men när vi blir medvetna om hur dom här tankarna påverkar våra liv, vad vi skapar... då är den vanligaste reaktionen att vi vill ändra på dom här tankarna och gärna på en gång. 

Vi vill inte hata våra kroppar, tycka illa om andra, vara dömande, oroa oss för våra pengar ... så vi tänker oss att vi vill vara på ANDRA sidan spektrat. 

Om alla negativa känslor skapar all den här skiten vi inte vill ha, så måste ju lösningen helt enkelt finnas på ANDRA sidan spektrat, det känns ju logiskt. Eller? 

Vi vill inte HATA våra kroppar (tex) vi vill ÄLSKA dom. 
Vi vill inte känna ORO för våra finanser, vi vill känna TRYGGHET. 
Vi vill inte vara DÖMMANDE, vi vill vara FÖRSTÅENDE. 

Det känns ju helt rimligt att lösningen finns i det motsatta. 

MEN det känslomässiga hoppet är svårt att göra för många.

Det är svårt att gå från år av att slå på sig själv, till att helt plötsligt vara sin egen bästa vän i alla lägen. 
Det är svårt att gå från att hata sin kropp och se alla fel, till att älska den och fira varje kurva. 
Det kan vara svårt att gå från att ständigt oroa sig för sina privata finanser, till att vara övertygad om att pengar alltid kommer att finnas till att täcka det vi behöver. 


Jag vill föreslå att inte satsa på en "helomvändning direkt", utan att försöka landa i ett "neutralt" förhållningssätt först. 

Att gå från "jag hatar min kropp" till "jag har en mänsklig kropp", är ett otroligt skönt och lättande första steg, som man sedan kan bygga vidare på. 

Samma sak med till exempel finansiell oro. 
Det kan ge otroligt mycket att gå från en ständig tanke på "det kommer inte räcka... jag har inte tillräckligt" till tanken "jag har tillräckligt IDAG".

Att satsa på att gå från "hata" till att "älska" VIA ett neutralt läge, kan fungera som en fantastisk bro som är värd att testa. 

Så frågan är var i ditt liv du skulle kunna behöva en brygga från att "hata" till att "älska"?